New York-i terrortámadás
2001.09.11.

Figyelem! Az alábbi oldalakon található felvételeket kizárólag felnőtt olvasóinknak javasoljuk! A képek a terrorcselekmények következményeit a maguk nyers valóságában tálalják. Bár holttesteket nem mutatunk a fotókon, a képeken szereplő emberek egy része a felvételt követő néhány percen belül életét vesztette... 

    Fotó


    Video

 

 

 


    Fekete humor 

Úgy tűnik nem történhet olyan tragédia, amiből "mókás" kedvű emberek ne csinálnának viccet. Itthoni idő szerint 15 órakor történt az első terrortámadás New Yorkban, 21 órakor pedig már megtaláltuk az első humorosnak szánt fotót a lángoló WTC-vel. A túlélők regisztrálására készített honlapra több magyar híresség is felkerült, többek között Orbán Viktor, akinek állapota a lista szerint válságos, de legalább túlélte... Nem vagyok benne biztos, hogy nem annak az online magazinnak a tudósítója regisztrálta be "téma hiányában", akinek a mókás esetről szóló beszámolója néhány perc múlva már olvasható volt a Neten. Mindenesetre érdekes lenne látni a reakcióját a poénmesternek, miközben ő keresi saját hozzátartozóit egy ilyen listán és mások jóízűen viccelődnek. 

A véletlennek is nagy szerepe van. A CNN tudósításában a füstből egy sátáni koponya alakja bontakozik ki - állítja egy csoport. A Világgazdaság honlapján pedig egy utasszállító repülőgép száguldott az IBM tornya felé két reklámcsík szerencsétlen egymásmellé kerülése folytán. (Animált GIF változat) Rendkívül gyorsan készült el a New York Cityt 2006-ban ábrázoló utópia is. Nem maradhatott ki a hátrafelé forduló, mosolygó pilóták WTC verziója sem. A kirako.hu által fémjelzett Trabant applikáció az "indult még..." kategóriában rúghat labdába.

Természetesen a morbid szöveges humor kedvelői sem maradtak tétlenek. Az egyik legelső magyar nyelvű vicc:

Besenyei Péter műrepülő világbajnok fogadott az arabokkal, hogy nem tudnak egy böhöm nagy Boeing-gel átrepülni a World Trade Center tornyai között. Besenyei nyert. Pedig az arabok kétszer is megpróbálták...


 

-Vissza a Paparazzo Galéria lapra-

A képgyűjtemény felvételeit az Internetről tallóztuk, tucatnyi webhelyről. 
Szerzőik a tragédiát kívánták bemutatni a nagyvilág számára.
A gyűjtésben segítségemre volt: Atka, Phreak

 


Feliratkozás: 

E-mail címed:

Az utca a témán hever, kukkantsunk hát be alá! Valószínűleg mindenki találkozott már képtelenebbnél-képtelenebb helyzetekkel, feliratokkal, amit ha szerencséje volt talán le is fotózhatott. Itt a lehetőség, hogy megosszuk egymással ezeket a képeket. Ha kíváncsi vagy mások őrültségeire, vagy Neked vannak ilyen képeid, csatlakozz magyar nyelvű moderált listánkhoz! A feliratkozás után kapott angol levelet egyszerűen küldd vissza a feladónak és már érkezik is a magyar nyelvű ismertető!
Fényképtelenség-lista 


A képek kizárólag saját célra használhatók, kereskedelmi felhasználásuk tilos! 
A képanyag nyilvánosság előtti bemutatása (beleértve az Internetet is) kizárólag
a szerző engedélyével történhet!