Télapó ITT van...

Bizony, itt van újra a Mikulás, alias Télapó, ráadásul most egyszerre több arcát is megismerhetjük. A gyerekeknek ajánljuk a pirospozsgás, vidám szakállas galériáját. Őszintén megvallva ezt volt a legnehezebb összevadászni. A felnőttek talán a Mikulás léte/nemléte felőli felvilágosodás okozta frusztrációjukat kívánják levezetni az ajándékosztón, amikor tréfás, morbid, obszcén és gyakran visszataszító módon ábrázolják. Ilyen képekből nagyságrendekkel többet találni a Világhálón. A szalonképesebb változatokból nyújtunk át most egy exkluzív válogatást, amelyben több "magyarított" karikatúra is helyet kapott. A szalonképes jelző azonban nem azt jelenti, hogy a gyerekeknek feltétlenül innen kellene megismerni a "nagyok" véleményét a Télapóról... (Az ORTT-szabvány szerint a galéria "szigorúan 18 éven felülieknek" jelölést kapna)

A flash animációk korában egyre inkább háttérbe szorulnak az animált GIF-ek, de ha valaki nosztalgiázni szeretne, akkor most megteheti az izgő-mozgó galériában.

A gyűjteményből természetesen nem maradhatnak ki a programok sem. Kedves és jópofa a csúszókorong mintájára kifejlesztett manó-lökés, ami egy hajó fedélzetén játszódik és úgy az igazi ha két játékos méri össze az erejét. A lökés erejére és a hullámzásra kell leginkább figyelni, na meg a szintén lökött animációkra. (Letöltés)

Elég eszement projectet dolgozott ki egy pihent zeneszerző, amikor felállította a manókórust. A Csendes éjbe ropogó szelek hasítanak... :) Kívánságra a manók önállóan is "elfújják" a kiválasztott karácsonyi nótát (autoplay). Annyit elárulunk hozzá, hogy ezt nem a szájukkal teszik. :) (Letöltés)

3D-s Mikulás képernyővédő. Talán egy kommandóst akar utánozni a főszereplő... Szörnyülködni mindenesetre jó. (Letöltés)

E-mailben továbbítható jókívánság-animációk (Koala, sztriptíz, táncoló állatok)

Minden kezdet nehéz: ifjabb Mikulás vezetni tanul a szánon

Fény derül a titokra, miért alszik ki a tűz Miklós napján.

Ha valaki szereti hogy mozog az asztala, akkor itt egy letölthető rosszcsont, és egy morcos Mikulás, ami tesz-vesz a monitoron. A TV-shopból ismerős éneklő haltrófea ünnepi köntöst kapott és bár slágereket énekel, a végén mégis csúnya véget ér. Brrr...

Rövid animáció ismerteti meg az érdeklődőket a kéményen át történő közlekedés veszélyeivel és belehallgathatunk egy Mikulás dal paródiájába is. Akik szeretik az interaktív panoráma-felvételeket azok ne hagyják ki ezt a téli tájképet!  

A képernyőkímélők közül látványra szép a játékgyár, ahol az ajándékok készülnek, a repülő Mikulás pedig az egyszerűbbek közül való. A síelő hóemberek lemészárlása feszültség levezetőnek jó. Elgondolkodtató a Doom-szerű, ám annál egyszerűbb Mikulás-akciójáték, ahol cél nincs, csak végtelen töltény és célpont.

Ha valaki a Windows asztalát akarja kidekorálni és még a kurzor helyett is Mikulást akar látni, annak érdemes körbenézni a Christmas Desktop Themes webhelyen.

Távoli szeretteinknek küldhetünk elektronikus képeslapot, amiből mostanra már több mint sok akad. A kínálat legkönnyebben a képeslapok gyűjtőhelyéről érhető el.

 

A Mikulás történetét számos lap feldolgozta már. Íme egy kis ízelítő:

-Perkins
-Történelem és dekoráció
-Mikulás és a vallás
-Az Északi Sark "hivatalos" honlapja

Magyar nyelvű honlapok:

-Mikulas.hu
-A győri Mikulás
-Sok-sok link karácsonyi és Mikulás-oldalakra
-

Összeállításunk böngészéséhez jó szórakozást kívánunk! Senki ne felejtse el kikészíteni a csizmáját az ablakba! Ha hatodikán kerül bele ajándék, az egyértelműen bizonyítja, hogy a Mikulás igenis létezik!!! :)